Як отримати громадянство Південної Кореї   Корея

  • чт, 31 тра 2018
  • 167 переглядів

Стрімкий розвиток промисловості протягом останнього десятиліття зробило пошук роботи в Південній Кореї мрією десятків тисяч трудових мігрантів, а так як оформити робочу візу з кожним роком стає все важче, багато іноземців стали замислюватися про оформлення громадянства.

Правові норми, що регулюють отримання південнокорейського паспорта, детально викладені в місцевому законі «Про громадянство». Згідно цього документа, існує два основних способи стати громадянином Південної Кореї:

народження

натуралізація

Громадянство Південної Кореї по народженню

Автоматично отримати громадянство Південної Кореї по народженню можна в наступних випадках:

На момент народження мати або батько дитини були південнокорейцями.

Єдиний батько помер, але в момент смерті був громадянином Південної Кореї.

Кандидат народився на південнокорейській території, а батьки не мають громадянства або походження не відомо.

Покинуті діти, знайдені на території Південної Кореї.

Громадянство Південної Кореї по натуралізації

Натуралізація в Південній Кореї буває трьох видів - загальна, спрощена і спеціальна. Розглянемо умови кожного з варіантів.

Загальна натуралізація в Південній Кореї

Отримання громадянства Південної Кореї за допомогою загальної натуралізації підходить іноземцям, включаючи росіян, які ніколи раніше не мали південнокорейським паспортом і не мають будь-яких родинних зв'язків з корейцями.

Вимоги:

Постійне проживання в Південній Кореї не менше 5 років поспіль. У деяких випадках допускається тимчасове перебування за межами країни на термін не більше місяця. Кандидат на громадянство повинен законно перебувати в Південній Кореї, тобто мати реєстраційну картку іноземця, постiйна адреса і право на працевлаштування.

Юридичне повноліття відповідно до цивільного законодавства Південної Кореї. Іноземцю має бути не менше 20 років.

Відсутність судимості і серйозних порушень законів Південної Кореї.

Достатня фінансова забезпеченість для проживання в країні за рахунок власних коштів або доходів членів сім'ї.

Базове володіння корейською мовою, знання місцевої культури і традицій нарівні з місцевими жителями.

Спрощена натуралізація в Південній Кореї

Отримати південнокорейський паспорт за спрощеною процедурою можуть особи, які відповідають всім вимогам загальної натуралізації за винятком терміну постійного проживання, який скорочується до 3 років.

Умови:

Один з батьків іноземця мав південнокорейський паспорт до моменту смерті.

Кандидат раніше відмовився від громадянства Південної Кореї на користь іншої держави.

Батьки і сам кандидат були народжені на території Південної Кореї.

Усиновлені неповнолітні діти (до 20 років) південнокорейських громадян мають право отримати паспорт Південної Кореї.

Важливо. Подружжя громадян Південної Кореї можуть отримати громадянство цієї держави після 3 років шлюбу і не менше одного року проживання в країні. Якщо шлюб триває всього два роки, то для отримання паспорта необхідно весь цей час законно жити в Південній Кореї.

Спеціальна натуралізація в Південній Кореї

Процедура спеціальної натуралізації в Південній Кореї зазвичай відноситься до біологічних дітей натуралізованих в країні іноземців або осіб з корейськими/китайськими корінням. Є різні обставини і в кожному випадку до кандидата пред'являються конкретні вимоги, при цьому період проживання, вік і фінансова забезпеченість заявника особливого значення не мають.

  •   Корея

Категорії та ключові слова для пошуку оголошень


Коментарі та обговорення матеріалу


comments powered by Disqus