Migranty
Там, де живуть українці

Громадянство Іспанії

  • пн, 29 січ 2018
  • 1518 переглядів

Громадянство Королівства Іспанії можна отримати кількома способами:

За походженням. Таким способом можуть скористатися наступні категорії громадян:

Дитина, народжена в Іспанії (якщо його батьки невідомі, іноземці або один з них громадянин країни).

Усиновлений громадянами Королівства неповнолітня дитина при досягненні 18 років і дворічного проживання в країні.

За резидентства

Щоб отримати громадянство Іспанії по резиденство необхідно законно прожити на іспанській території не менше 10 років. Але є й винятки:

Для біженців термін скорочується до 5 років.

Для громадян латиноамериканських країн, а також Філіппін, Андорри, Португалії та Екваторіальної Гвінеї термін скорочується до 2 років. Це ж правило стосується сефардів.

Крім того, протягом року можуть надати громадянство:

Народженим в межах Королівства;

Тим, хто перебуває під опікою більше 2 років;

Народженим за межами держави, але мають прямих нащадків іспанців;

Вдівцям, якщо відносини були офіційно зареєстровані.

Згідно рішення влади

В окрему категорію виносяться особи, що знаходяться законно на території країни протягом 10 років. У разі анулювання запису про реєстрацію, рішення про громадянство приймають влади Іспанії.

Натуралізація і оптиці

Громадянство оформляється за допомогою спеціального указу, видаваного після оцінки особливих обставин. Громадянство Іспанії по оптиці видається:

Особам під опікою громадянина Королівства.

Нащадкам іспанського громадянина при досягненні 18-річного віку.

Народженим на території держави, за умови, що один з батьків є громадянином Іспанії.

Повнолітнім іноземцям, усиновленим громадянами Королівства.

 

Документи, необхідні для подачі на громадянство Іспанії

В Реєстраційний орган необхідно надати:

- заява про надання громадянства;

- ксерокопії паспорта та закордонного паспорта (всі сторінки);

- особиста карта іноземця або відповідний запис у реєстрі;

- свідоцтво про народження (дитини, якщо мова йде про нього);

- документ про термін перебування на території держави;

- документ, що підтверджує фінансовий стан того, хто подає заяву (довідка з роботи, банку);

- довідка про судимість або відсутності кримінальної терміну.

Крім того, необхідно подати документи, що підтверджують приналежність до певної категорії. Якщо документи складені не іспанською мовою, їх слід перекласти і легалізувати. Варто зазначити, що процедура отримання громадянства є безкоштовною, ніяких грошових зборів.

Для того щоб отримати громадянство Іспанії, необхідно попередньо встати в чергу подачі документів. Найкраще домовлятися з запасом, так як в деяких районах черга триває кілька місяців або навіть років. Крім прийому документів, заявнику необхідно буде підтвердити свої знання про країну. Наприклад, в Барселоні для цього проводиться письмове тестування. Питання можуть бути найрізноманітнішими: від історії держави до футболу.

Іспанія Еміграція іспанія еміграція громадянство
comments powered by Disqus